Volg Ratatouille op Facebook!

Inschrijven

Kinderdagverblijf

Het leven is voor kinderen een grote ontdekkingstocht. Ons kinderdagverblijf is een veilige, vertrouwde speelplaats waar we samen oefenen voor de grote wereld. We zorgen dat je kind plezier heeft samen met andere kinderen en een plekje in de groep vindt. Zo kan jouw zoon of dochter straks met zelfvertrouwen de buitenwereld verkennen.

Liefdevol

Wij zijn speciaal opgeleid om te zien welke stappen je een kind doormaakt. Daarnaast weten we hoe we kinderen het beste aandacht moeten geven, zodat ze zich thuis voelen. Bij een baby houden we heel goed rekening met het ritme van thuis. Op tijd slapen en eten zijn zeker in het begin extra belangrijk. En je kindje kan bij ons altijd een dagje komen wennen. Zo weten wij al voor de eerste echte opvangdag waar je zoon of dochter behoefte aan heeft.

Thuis voelen

Thuis. Dat is waar je je prettig en veilig voelt. Precies dat gevoel geven wij jouw kind bij ons kinderdagverblijf. We zijn er voor je zoon of dochter. Op alle momenten van de dag. We lachen samen, knuffelen en vieren met trots alle mijlpalen met elkaar. Want zijn of haar geluk, is ook ons geluk.

Stap voor stap

‘Wat gaat het toch snel’, is een gevleugelde uitspraak. Je knippert even met je ogen en een kindje kan omrollen, lopen, praten of zelf eten. En eigenlijk klopt dat ook wel: een kind ontwikkelt zich in de eerste jaren van zijn leven snel en op allerlei vlakken: motorisch, cognitief, sociaal-emotioneel en op het gebied van taal, creativiteit en zelfstandigheid. In je kinderjaren wordt de basis gelegd voor zelfvertrouwen en het gevoel dat je erbij hoort.

Eigen Tempo

Elke dag leert je baby nieuwe dingen in zijn eigen tempo. Je kindje zet de volgende stap als hij er zelf aan toe is. In het gebied tussen NET niet kunnen en BIJNA wel, ontwikkelen baby’s zich. Door je baby op dat moment een zetje te geven in de goede richting ontstaat magie!

 

Aanmelden

Plezier maken

We maken graag samen plezier. Met gave workshops en activiteiten. Zo maken we samen muziek, bewegen we veel en spelen we heel vaak buiten.

Muziek maken

Muziek zet jong en oud in beweging. Het ontspant en maakt vrolijk. Dat ervaren wij dagelijks. Wetenschappers hebben ook aangetoond dat muziek je brein beter laat werken. Vooral in de kinderjaren is er superveel winst te pakken. Je kind wordt dankzij muziek creatiever en zelfverzekerder. En kan zijn emoties beter kwijt.

Bewegen

Bewegen houdt je fit, laat je bloed sneller stromen en je brein beter werken. Dit alles zorgt ervoor dat je beter in je vel zit. Zeker voor jonge kinderen die in ontwikkeling zijn, is bewegen erg goed. Het voorkomt overgewicht en ontwikkelt spieren en lenigheid. Wist je dat bewegen de taalontwikkeling positief beïnvloedt? Dat heeft te maken met meer zuurstofrijk bloed in de hersenen dankzij beweging. Het mooie is: bewegen kan overal. Binnen, buiten, met én zonder speelgoed.

Naar buiten

Buiten zijn en spelenderwijs ontdekken en leren. Wat een avontuur! Kinderen hebben bij ons buiten de ruimte om naar hartenlust te ravotten. Het prikkelt hun zintuigen en kinderen bouwen dankzij de buitenlucht goede weerstand op. We zien kindjes genieten, energie krijgen of juist rustig worden. De natuur is goed voor iedereen.

We gaan graag samen met jouw kindje naar buiten. Met de allerkleinsten genieten we van het zonnetje, een briesje door de haartjes en het ritselen van blaadjes. Met dreumesen en peuters ontdekken we kriebelbeestjes en waterdiertje of we leren ze over de verschillende seizoenen. En natuurlijk gaan we samen volop klimmen, spelen en klauteren in onze eigen tuinen.

Peuteropvang

Peuters zijn misschien wel de mooiste, kleine eigenwijsjes op de wereld. Ze willen namelijk het liefst alles ‘zelluf’ doen. En dat maakt hen tot een bijzondere groep om mee om te gaan. Het ontdekken van de eigen mogelijkheden stimuleren we op onze peuteropvang volop. Spelenderwijs geven we vaardigheden mee die jouw peuter straks als kleuter nodig heeft.

Liefdevolle medewerkers

De peutertijd is belangrijk voor de manier waarop je kind zich ontwikkelt op sociaal en emotioneel vlak. Je kind leert in deze periode oog te hebben voor hoe een ander zich voelt. Hij leert ook een ander een handje te helpen en te luisteren naar anderen. Als het nodig is, ondersteunen onze pedagogisch medewerkers je peuter hierbij. Met veel geduld en liefde staan ze voor je kind klaar. Ze zijn opgeleid om de juiste dingen te doen en woorden te vinden bij gevoelde emoties van je kind. Zo weet je peuter een volgende keer beter te reageren als een situatie of emotie zich opnieuw voordoet. Uiteraard zijn wij hartstikke trots op jouw peuter als het een volgende keer goed gaat!

aanmelden