Vrienden maken
Samen lol maken en volledig jezelf kunnen zijn. Dat is de kracht van vriendschap. Het geeft zelfvertrouwen en een fijn gevoel. Om die reden bouwen we bij ons niet alleen aan zandkastelen en hutten, maar ook aan vriendschappen. Uiteraard laten we kinderen zelf kiezen met wie en wat ze spelen, maar we zorgen wel dat elk kind meedoet en de kans heeft om vrienden te maken. Want vriendschap maakt gelukkig en dat gevoel gunnen we ieder kind.
Samen maken we plezier
Samen maken we graag veel plezier. Dat doen we met een breed aanbod aan workshops en activiteiten binnen de drie thema’s: muziek, bewegen en naar buiten.
Muziek
Zingen, naar muziek luisteren of zelf een instrument bespelen. Allemaal zaken die goed zijn voor je brein, zo hebben wetenschappers aangetoond. Zeker bij kinderen in de groei blijkt het effect van muziek groot. Muziek maakt een kind creatiever en zelfverzekerder. In onze buitenschoolse opvang zijn we daarom graag bezig met muziek. Je kind leert er niet alleen veel van, het ontspant en maakt ook vrolijk.
Samen bewegen
Bewegen is belangrijk. Zeker voor kinderen. Ze blijven fitter en ontwikkelen hun brein beter bij regelmatig bewegen. Op onze bso geven we graag extra aandacht aan sport en spel. We bouwen bijvoorbeeld een survival parcour van touwen of spelen levend Stratego. Je kind leert spelenderwijs omgaan met winnen en verliezen, spelregels en samenwerken in een team. En soms ontdekt je kind opeens een sporttalent. Hoe leuk is dat!
Buiten ravotten
Graven, klimmen en rennen. Elke dag is er buiten veel te beleven! Bij mooi weer bouwen we hutten, spelen we Expeditie Robinson of gaan we voor het mooiste zandkasteel in de zandbak. En bij slecht weer maken we regendansjes of een mooie engel in de sneeuw. Wist je dat kinderen minder stress hebben en zich beter kunnen concentreren als ze dagelijks buiten actief bezig zijn? Frisse buitenlucht ontspant en zorgt voor meer zuurstofopname in het bloed. En dat geeft energie!
Moestuin
De moestuin biedt volop mogelijkheden om te ontwikkelen en te leren. Kinderen mogen zelf zaadjes zaaien, plantjes water geven en verzorgen. De kinderen kunnen bijvoorbeeld ook aardbeien plukken die ze dan ’s middags lekker op hun boterham kunnen opeten. Tevens is er in het voorjaar en in de zomer veel groente te vinden in onze tuin, zoals: boontjes, tomaten, komkommer, courgette, sla en wortels.
Wanneer kinderen hun eigen groente en/of fruit mogen plukken en bereiden, wordt dit al snel erg interessant. Op deze manier willen wij stimuleren dat kinderen diverse groentes en fruit proeven.
Het schijnt zelfs zo te zijn dat kinderen beter eten als ze weten hoe groente groeit.
Dit wordt altijd gedaan onder begeleiding van pedagogisch medewerkers. Het accent ligt hier op ontdekken, onderzoeken en leren.