Volg Ratatouille op Facebook!

Inschrijven

Dieren

Wij hebben twee Vlaamse Reuzen genaamd Paco en Coco.

Paco en Coco zijn inmiddels onmisbaar bij ons op het kinderdagverblijf. Uw kind kan de dieren aaien, voeren, verzorgen en knuffelen, Natuurlijk is daar altijd een pedagogisch medewerker bij aanwezig.

Positieve invloed van dieren

Kinderen groeien op in een wereld vol dieren, zowel echte als knuffeldieren en fictieve karakters in bijvoorbeeld tekenfilms en boeken. Kinderen die veel omgaan met dieren hebben meer zelfvertrouwen en zijn weerbaarder.

Dieren kunnen bijdragen aan het voorkomen van psychische klachten en het contact tussen kinderen versterken. Door te zorgen voor een dier leert het kind dat iedereen behoeftes en gevoelens heeft. Kinderen die een sterke band hebben met een dier tonen vaak meer empathie dan kinderen die niet zo’n sterke band of weinig omgang met dieren hebben. Een dier kan het kind stimuleren om te praten. Ook leren en onthouden kinderen meer over onderwerpen waar zij emotioneel bij betrokken zijn. Dieren hebben een positieve invloed op de gezondheid. Het aaien van een dier is stress-, hartslag- en bloeddrukverlagend, zorgt voor ontspanning en een beter immuunsysteem. Veelvuldig contact met dieren kan ervoor zorgen dat het kind minder risico loopt op het ontwikkelen van allergieën voor dieren.

De resultaten op dit gebied zijn echter wisselend en hangen ook af van erfelijke aanleg,
het type dier en de leeftijd van het kind.